suomeksi/på svenska:Asukkaat siirtyvät yleensä Tukipalvelut Hemmaan Päihde Hjelpistä tai lähettävän kunnan verkostojen maksusitoumuksella ja päätöksellä. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yhteistyössä asukkaan ja mahdollisten omaisten kanssa henkilökohtainen tukiasumisen suunnitelma, jossa määritellään yhteistyössä toimintakäytäntöjä, kuten ulko-oveen avautumiseen liittyvät kulkuoikeudet.

Henkilökohtaisen tukiasumissuunnitelman lisäksi asukkaalle laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma tai kuntoutussuunnitelma ja ne tarkistetaan puolivuosittain, sekä aina terveydentilan tai psyykkisen tilanteen muuttuessa. Lisäksi asiakkaalle laaditaan tarvittaessa oma yksilöllinen viikko-ohjelma, jossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan tilanne ja lyhyen, sekä pidemmän aikavälin tavoitteet. Jokaisella asukkaalla on asunnossaan yleinen laadittu viikko-ohjelma. Verkostokokous järjestetään tarpeen mukaan. Verkostokoukseen kutsutaan omaiset sekä lähettävä taho.

© Botnia24h 2011
Verkkosivuston toteuttanut Otto-Ville Lamminpää, Aki Särkelä ja Deepak K.C yhteistyössä Kemi-Tornion Ammattikorkeakoulun kanssa